Velký finálový report

17.03.2014, Vaca

Prostějov - MEO 3:0 (1:0, 1:0, 1:0), pondělí 17.3.2014, Finále 1.
ofic. návštěvnost celkem: 4212, počet MEOfANS: 442
   
Je to tu! První zápas finále, na které jsme čekali 6 let začíná v Prostějově. Na zápas vypravujeme autobusy a také nás doplňuje mnoho automobilových/vlakových. Celkem se nás v sektoru schází 442.

Přerovští si na zápas chystají choreo se starým znakem + modré fólie. Nad námi visí naše největší zástava a taky jedna parodie prostějovské flagy. Náš support podle mého názoru mohl být mnohem lepší. Aktivně se zapojuje možná jen 50% kotle, což hlavně v Prostějově, je naše ostuda.

Domácí si na dnešní významné utkání připravili celotribunové choreo, které dalo slušný efekt. Škoda, že u nás je i pro některé v kotli složité zvednout blbý karton, nebo fólii. Přes celou tribunu visí dlouhý nápis "Naší největší chloubou není to, že nikdy nepadneme, ale to, že se pokaždé znovu zvedneme...", který mi přijde, že si sám sobě trochu protiřečí. Celý zápas solidně fandí a i přes hroznou akustiku haly, jsou místy v našem sektoru dost slyšet.

Ve druhé třetině, jeden z domácích rozlepuje nad naším kotlem srolovaný transparent "Cigáni z Přerova", který je ještě v té třetině jedním z hostů roztrhán.

Na konci zápasu domácí pálí přerovský dres, hosté zase prostějovskou šálu. Odpaluje se nějaké to pyro. Poté dochází k napadení hostujícího sektoru, jak zespodu, tak z vrchu. Nic vážnějšího se však neděje a pouze to odnesl stánek s občerstvením, který se po pár chvilkách kácí dolů.

Fotogalerie ZDE



MEO - PRO 4:3sn (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0), středa 19.3.2014, Finále 2.
ofic. návštěvnost celkem: 3000 (vyprodáno), počet hostů: 330
   
Hned za dva dny začíná odvetný zápas na půdě Přerova. Vyprodaný přerovský zimák viděl opravdu dramatickou bitvu, ve které na nájezdy zvítězili domácí.

Ti před začátkem utkání věší nad hostující sektor už známou parodickou flagu, ze které je ve druhé třetině utrhnuta první polovina. Druhá je následně strhnuta místní ochrankou (???). Během zápasu si domácí připravují dvě choreografie. První, kdy je pod kotlem nápis "Naši mistři" a na obouručkách jsou jména s čísly každého hráče, který nastoupil v postupovém zápase v Porubě. Ve druhé choreografii poukazujeme na fakt, že Prostějov, přezdívaný taky "hanácký Jeruzalém", je pouze jakousi židovskou osadou u Přerova. Support domácích dle mého osobního názoru zůstal za očekáváním a chvílemi mohl být určitě ještě lepší. Po vítězném nájezdu se odpaluje velké množství pyrotechniky. Je úsměvné od některých obřezaných, že se nám vysmívají za použití 2x stejného nápisu, ale sami většinu minulých sezón používali převážně kartóny.

Hostů přijelo a ve dvou sektorech jich za bránou stálo 330, odění do červených triček a celý zápas opět fandí dost hlasitě. Choreografii si na dnešní zápas žádnou nepřipravili, ale chápu, že chystat celotribunová chorea a ještě něco do Přerova není jednoduché.

Kolem stadiónu je po zápase ukořistěno několik prostějovských šal od automobilových.

Fotogalerie ZDE



Prostějov - MEO 5:3 (2:2, 2:0, 1:1), pátek 21.3.2014, Finále 3.
ofic. návštěvnost celkem: 5125 (vyprodáno), počet MEOfANS: 340
   
Před třetím zápasem, ještě před odjezdem, za námi přichází kriminálka s tím, že Prostějov naši narážku na vousaté pány s klobouky neunesl a podal stížnost na svaz. Prý to bylo rasistické, urážlivé a xenofobní. Od klubu, jehož fanoušci nám neustále nadávají do cigánů, mi to přijde hodně úsměvné a pokrytecké.

Při vcházení do útrob prostějovské synagogy nikoho nepřekvapí, že prohlídky se tu snad žádné nevedou a lístky tu neřeší už vůbec nikdo. Proto taky hromada lidí prochází zadarmo. Ještě před zápasem je nám vysokými pány v oranžovém vyhrožováno, že pokud vytáhneme nějaké choreo s jakýmkoliv urážlivým námětem, bude rozhodčím ukončen zápas a kontumován ve prospěch domácích. S vyděrači však nevyjednáváme a jsme rozhodnutí všechno prezentovat.

Při zahájení zápasu se dívám do sektoru, kolik nás může být. Dle mého odhadu o něco méně než posledně, ale čtyři stovky to určitě budou. I díky lepšímu průběhu zápasu než minule, se mi zdá, že naše podpora je dnes velice dobrá. V první třetině vytahujeme žluté balónky, po minulých modrých fóliích jsme tak v obou zápasech zakryli sektor do obou klubových barev. Ve druhé třetině se pro změnu celý sektor zahaluje kartóny do bílé, kdy je pod sektorem roztažen nápis "Bíla liga", reagujíc tak na oblíbené urážení prostějovských. Konec třetí třetiny opět patří pálení pyrotechniky, šal, dresů, a v hostujícím sektoru dokonce hoří i zbytek nápisu s bílými kartóny. Chtěl bych se pozastavit u pálení přerovských vlajek. Konkrétně u té větší. Hrozně by mě zajímalo, jak k ní prostějovští přišli... Úsměvný je taky zcizený reklamní baner z našeho stadionu, ukradnutý minulou sezónu, který visí mezi šálami. Zapálený dres vypadá jako dres přerovských žáků základní školy ?...

Domácí na mě tenhle zápas nezanechali tak dobrý dojem, jako posledně. Při vyrovnaném stavu měli dlouhé pauzy, ale na druhou stranu byla hodně sympatická odpovídačka s protější tribunou. Tentokrát při nástupu hráčů měli připravenou prezentaci přes celý stadion, tvořenou převážně z kartonů, za kterou pokorně musím dát oba palce nahoru. Místo toho, aby někteří přerovští na různých diskusích prostějovskou snahu pomlouvali, by si z ní měli vzít příklad a zamyslet se v první řadě, proč u nás plno kotelníků není schopno zvednout nad hlavu normálně dva klacky.

Po konci zápasu se uskutečnila docela solidní přehazovačka přes plot. Vzduchem létají koše, pyrotechnika, dýmovnice a kdejakej další bordel. Někteří z nás to schytávají, ať už od volejbalistů v červenobílých dresech, nebo od boxerů v oranžových. Co jsem viděl, to samé platí i na druhé straně.

Po příjezdu do našich hospůdek se dozvídáme, že při odjezdu našich hráčů byla snaha napadnout jejich autobus, ale nic vážnějšího se nestalo.

Dodatek:
Řeknu to jednou a dál to rozebírat nebudu. Už rok a půl od události v Dubu Vám říkáme, že chuligánka v Přerově není, ale když nás napadnete, tak se Vám určitě několik jedinců postaví, jak to bylo včera. Na pole ovšem lidi nemáme. Připomínám rok a půl, takže se nijak nevymlouváme. /Zaoš/

Fotogalerie ZDE



MEO - Prostějov 2:3 (1:1, 1:1, 0:1), neděle 23.3.2014, Finále 4.
ofic. návštěvnost celkem: 3000 (vyprodáno), počet hostů: 360
   

Čtvrtý zápas finále mezi Přerovem a Prostějovem shlédlo opět přes 3000 lidí na podruhé vyprodaném stadionu.

Ráno v den zápasu se scházíme za účelem přichystání dnešní choreografie. Jaké je však naše zděšení, když zjišťujeme, že náš hlavní sponzor, pivovar Zubr, na dnešní utkání nakoupil 2000 žlutých a modrých kartónů (samozřejmě s natištěnou reklamou), které měly být rozmístěny na všech sedačkách po celém zimním stadionu. Ještě víc se děsíme, když jsme pány od vedení požádáni, jestli bychom jim s tím rozmisťováním kartónů nepomohli. Sereme na všechno a jedeme připravit narychlo aspoň nějaký nápis, který by vyjádřil naše nesympatie k tomuhle nepochopitelnému kroku a zároveň trochu pokazil výsledný dojem téhle reklamní akce.

Hlasatel postupně vyvolává jména všech přerovských hráčů přijíždějících na led. Jako poslední přijíždí náš kapitán a nad hlavu některých (převážně na jižní tribuně) jdou kartóny. Zároveň je však za střídačkami zvednut červený nápis, který působí jako pěst na oko: "Jebat sponzorovaná chorea", vedle něhož jsou po stranách odpáleny stroboskopy. Na tribunách by se měli prezentovat fanoušci a ne sponzor, který se chce jen nějakým způsobem zviditelnit na natřískaném stadionu.

No nic zpátky k dnešním výkonům obou kotlů. Hostů přijel opět slušný počet, opět obsadili oba dva sektory za brankou a opět byli místy hodně slyšet. Během zápasu si připravili jednu prezentaci, to když jsou na třech plachtách vyobrazeny znaky Slovenska, Meochemy a Slávie a nad nimi nápis: "Věčně druzí". Asi někdo pozapomněl na fakt, že od jejich působení ve druhé lize od sezóny 08/09, byli vždycky v celkovém umístění za námi. Na konci zápasu, který Prostějov posunul do baráže, jsou v sektoru hostů vidět červené ohně, po kterých následuje hodně dlouhá děkovačka.


Na druhé straně se sektor domácích snaží o co nejlepší podporu svých barev. Do supportu se často zapojuje celá hala. Tady bych chtěl hlavně poděkovat přátelům ze severní tribuny, kteří se po celou sezónu nestyděli přidávat ke kotli a fandili jako by byli jeho součástí, a taky za opatrnost, díky které byli odhaleni někteří příznivci Prostějova a řádně potrestáni. Jediná NAŠE! dnešní prezentace spočívá v odpálení velkého množství stroboskopů v celém kotli na konci zápasu. Pozdravíme se s hráči, poděkujeme jim za vydařené play off a pomalu se trousíme do hospod. Dnešek je potřeba zapít.

Fotogalerie ZDE


Na konci tady toho všeho bych chtěl hlavně poděkovat všem, co se aktivně zapojovali do různých ultras aktivit, ať už výroba prezentací, nebo objednávání autobusů a taky všem hráčům a trenérům, kteří to s námi letos někdy neměli tak jednoduché. Na příští sezónu bude nachystáno pár změn, které snad povedou k lepším prezentacím na stadionech, ať už doma či venku.

AŤ ŽIJE MEO!!!


Nejbližší výjezdy

... ... - ...
Cena ...,- Kč, odjezd od ... v ..:..


Čtvrtfinále
Playoff 2023/2024
VHK ROBE Vsetín 3:1 HC ZUBR PŘEROV
POR 1:3 JIH |  PV 0:3 ZLN |  LIT 3:2 TŘE
17:30 Čtvrtek
14.03.2024
ČF4
HC ZUBR PŘEROV 2:6 VHK ROBE Vsetín
JIH 5:3 POR  |  TŘE 3:2pp LIT
17:30 Středa
13.03.2024
ČF3
HC ZUBR PŘEROV 2:1 VHK ROBE Vsetín
JIH 5:1 POR  |  ZLN 6:2 PV  |  TŘE 1:3 LIT
17:00 Neděle
10.03.2024
ČF2
VHK ROBE Vsetín 2:1pp HC ZUBR PŘEROV
POR 6:3 JIH  |  PV 2:3pp ZLN  |  LIT 1:4 TŘE
17:00 Sobota
09.03.2024
ČF1
VHK ROBE Vsetín 8:0 HC ZUBR PŘEROV
POR 2:3 JIH  |  PV 3:5 ZLN  |  LIT 3:1 TŘE

Sezóna 2023/2024 | 1.liga

1. HC RT Torax Poruba 52 115
2. VHK ROBE Vsetín 52 96
3. LHK Jestřábi Prostějov 52 92
4. HC Stadion Litoměřice 52 83
5. SK Horácká Slavia Třebíč 52 81
6. PSG Berani Zlín 52 80
7. HC ZUBR PŘEROV 52 79
8. HC Dukla Jihlava 52 72
9. HC Slavia Praha 52 70
10. HC Dynamo Pardubice "B" 52 68
11. HC Baník Sokolov 52 68
12. SC Kolín 52 67
13. HC Frýdek-Místek 52 64
14. HC Orli Znojmo 52 57